Etusivu

Lehdistötiedote 18.2.2021 Alltechin ja DLG:n yhteisyritys ostaa Kärki-Agrin

Maatalousalan globaalit markkinajohtajat Alltech ja DLG Group (DLG) yhdistävät voimansa ja keskittyvät karjatilojen kannattavuuden ja tehokkuuden parantamiseen Suomessa. Alltechin ja DLG:n yhteisyritys AV Nutrismart Holdings ostaa suomalaisen Kärki-Agrin, josta kummallakin yhtiöllä on kaupan jälkeen 50 prosentin osuus.

Kärki-Agri on perustettu vuonna 1996 ja se on erikoistunut suomalaisten nauta- ja maitotilojen palvelemiseen. Yrityksen tarjontaan kuuluvat muun muassa eläinten hygieniatuotteet, erikoisrehut ja rehun säilöntäaineet. Yhtiö rakensi erikoisrehutehtaan Seinäjoelle vuonna 2015, jossa valmistetaan räätälöityjä kivennäisrehuja ja Nutrilix-nuolukiviä.

"Olemme innoissamme mahdollisuudesta päästä palvelemaan paremmin suomalaisia ja skandinaavisia asiakkaitamme", sanoo Alltechin toimitusjohtaja Dr. Mark Lyons. "Tämä yhteisyritys antaa meille mahdollisuuden yhdistää DLG:n vankka kokemus esiseosten valmistuksessa sekä Alltechin huippuluokan ratkaisut ja tuotteet.”

"Olemme olleet Alltechin asiakas yli 20 vuoden ajan ja luotamme heidän innovaatioihin ja osaamiseensa", sanoo Kärki-Agrin pääomistaja Antti Kuoppamäki. "Tiedän, että Alltech ja DLG ovat sitoutuneet tukemaan suomalaisia kotieläintiloja ja maatalousyrittäjiä. Odotan liiketoiminnan jatkuvan menestyksekkäänä tulevaisuudessakin."

"Tämä yhteisyritys Alltechin kanssa vahvistaa asemaamme ja läsnäoloamme Suomessa ja tarjoaa mielenkiintoisia mahdollisuuksia", kertoo Jacob Holm Pedersen, Vilofoss-konsernin toimitusjohtaja DLG:stä. "Tämän yhteistyön avulla syntyvät synergiat antavat suomalaisille asiakkaille pääsyn tuotteisiin, jotka parantavat ja optimoivat rehun tehokkuuden sekä parantavat tilojen tuottavuutta sekä kilpailukykyä."

Kärki-Agri on suomalaisten nauta- ja maitotilojen palveluun erikoistunut yritys. Kärki-Agri edustaa kahden kansainvälisen toimijan, Alltechin ja DLG:n, toimintaa Suomessa. Jatkamme omalla, yli 25 vuoden kokemuksella ruokinnan, hygienian ja rehunsäilönnän osa-alueilla tapahtuvaa jatkuvaa kehitystä. Välitämme maailmalta uusimmat tutkimus- ja kehitystyön tulokset ja ratkaisut Suomalaisten viljelijöiden saataville. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää ›