Etusivu

Maito- ja muu markkinataloutemme on kiistämättä osa eurooppalaista ja globaalia politiikkaa. Moni varmasti haikailee maitokiintiöiden perään, sillä niitä luopuminen ja vientirajoitukset ovat iskeneet voimakkaasti Suomen maatalouteen. Vieraillessani Kanadassa ja Yhdysvalloissa oli merkittävää huomata, miten viljelijöillä oli erilaiset mielialat tuotannossa. Kanadassa toimitaan kiintiöiden mukaan ja hintataso maidolle on hyvä. Yhdysvalloissa, tuossa vapaanmarkkinatalouden synnyinsijassa, taas oltiin huolestuneita markkinoiden kehityksestä ja hintatasosta.

Meillä Suomessa tilanteen kaikkia välillisiä vaikutuksia ei varmasti vielä ymmärretä. Varmaa on kuitenkin se, että omaan toimintaan on nyt keskityttävä, sillä apuja tuskin ulkopuolelta tulee. Oman toiminnan tehostaminen ei voi olla vain klisee, jota toistetaan kaikkialla. Jokaisen on todella tarkasteltava kriittisesti omia toimintatapojaan ja johtaa tilaansa strategisesti tulevaan. On tärkeätä myös osata kuunnella ja kysellä vinkkejä sellaisilta yrityksiltä ja neuvonantajilta, joihin luottaa ja joilta kokee saavansa lisä-arvoa.

Olemme Kärki-Agrissa pyrkineet jo pidemmän aikaa kasvattamaan omaa osaamistamme erikoisalueillamme: rehunsäilönnässä, hygieniassa ja ruokinnassa. Kaikki nämä nivoutuvat yhdeksi kokonaisuudeksi, jossa hyvin johdetulla tilalla lopputuloksena on pienemmillä kustannuksilla terve ja hyvin tuottava eläin. Haluamme tuottaa palveluidemme ja tuotteidemme kautta asiakkaillemme lisäarvoa, joka parantaa tilojen kannattavuutta.

Yrityksemme visio on omavaraisuutta ja kotovaraisuutta korostava. Pyrimme maksimoimaan oman viljelyn potentiaalin ja hyödyntämään sen täysimääräisesti eläimillä. Tähän liittyen Kärki-Agrissa työnsä aloitti vuoden alusta uusi ruokinta-asiantuntija Jarmo Uusitalo.

Rehutehtaamme JUSTI-rehut ovat saaneet hyvän vastaanoton maatiloilla ja todellinen räätälöinnin mahdollisuus ja helppous parantavat asiakastilojen kannattavuutta etenkin näinä haastavina aikoina. Myös ainoat kotimaiset NUTRILIX-nuolukivennäiset ovat saaneet hienon vastaanoton markkinoilla, kiitos siitä!

Tuottoisaa kesää toivottaen,

Juuso Kangas
Kärki-Agrin toimitusjohtaja

Kärki-Agri on suomalaisten nauta- ja maitotilojen palveluun erikoistunut yritys. Kärki-Agri edustaa kahden kansainvälisen toimijan, Alltechin ja DLG:n, toimintaa Suomessa. Jatkamme omalla, yli 25 vuoden kokemuksella ruokinnan, hygienian ja rehunsäilönnän osa-alueilla tapahtuvaa jatkuvaa kehitystä. Välitämme maailmalta uusimmat tutkimus- ja kehitystyön tulokset ja ratkaisut Suomalaisten viljelijöiden saataville. Tervetuloa mukaan!

Lue lisää ›